Blogi

Voiko takseihin vielä luottaa? 5 vinkkiä turvallisen taksikyydin valintaan

Kauhukuvat hajoamispisteessä olevista pirsseistä, joiden kuljettajat jättävät joko keskelle korpea tai rahastavat ryöstöhinnan, ovat monelle suomalaiselle tuttuja ulkomaanmatkoilta. Lakimuutoksen jälkeen samat kauhukuvat välkkyvät monen mielessä myös kotimaassa. Miten ihmeessä uskaltaa enää nousta taksin kyytiin?
 

5 vinkkiä turvalliseen taksikyytiin

 1. Valitse luotettava taksiyhtiö

  Vanhat tutut yritykset ovat edelleen niitä – tuttuja ja turvallisia. Jo pitkään toimineet taksiyhtiöt toimivat edelleen samoilla laatukriteereillä ja yhtiön taksien yhteisellä hinnoittelumallilla. Mikään ei siis näiden osalta ole muuttunut – paitsi taksat. Asiakkaan kannalta useimmiten jopa positiiviseen suuntaan.Valitse siis auto, jossa on taksikupu katolla ja selkeästi merkityt taksiyhtiön tunnukset.

 2. Tilaa taksi sovelluksella tai puhelimella

  Älä nappaa mitä tahansa taksia. Varsinkin yön pimeinä tunteina kannattaa varmistaa turvallinen kyyti niin, että ottaa tutun ja turvallisen taksin (ks. kohta 1) tolpalta tai tilaa sen tutun yhtiön tilauskanavia pitkin. Puhelimella tai sovelluksella tilatut taksit tulevat sieltä, mistä lupaavat – kunhan kyytiin noustessasi varmistat sinulle annetun tilausnumeron.

 3. Kysy hinta etukäteen

  Jokaisella taksiyhtiöllä on omat hinnoittelumallinsa. Luotettavalla taksilla on mukanaan hinnasto, jonka voit tarkastaa ennen matkaan lähtöä. Mikäli hinnastoa ei löydy, ota suosiolla seuraava taksi.

 4. Varmista, että taksissa on mittari

  Lämpömittari ei vielä riitä, vaan luotettavassa taksissa on aina taksamittari. Jos siis  näet taksissa samanlaisen mittarin kuin ennenkin, voit olla turvallisin mielin; hinta määräytyy mittariin ohjelmoitujen taksojen mukaan. Tästäkään kohdasta ei tarvitse kantaa huolta, jos alunperin toimii kohdan 1 mukaan.

 5. Älä tingi turhaan

  Hinnoittelun vapaus tarkoittaa myös sitä, että voit sopia hinnan kuskin kanssa etukäteen. Joskus se voikin olla järkevää, mutta useimmat luotettavien taksiyhtiöiden kuljettajat haluavat ajaa kilometritaksan ja oman yhtiönsä hinnaston mukaan. Tinkiminen voi toisinaan olla järkevää, mutta kun kyseessä on oma turvallisuus, kannattaa basaarimeininki jättää niille, jotka hakevat elämäänsä jännitystä.

 
Jos vinkkilista on liian pitkä muistaa, paina mieleesi ainakin kohta 1. Sillä pääset jo todella pitkälle. Muista myös, että asiakkaana sinulla on oikeus valita juuri se taksi, minkä parhaaksi näet! Valinnanvapaus pätee myös taksitolpalla.
 
Turvallisia kilometrejä toivottaa tuttu ja kokenut, mutta nyt uudella nimellä kulkeva Helsinki Airport Taxi!
 
Lue lisää pitkään lentoaseman taksiliikenteen parissa palvelleesta, mutta nyt uudella nimellä toimivasta Helsinki Airport Taxista.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää